Ostatnio zauważyłem, że auto zaczęło dziwnie brzmieć – jakby coś dudniło, a do tego czuć trochę spalin w kabinie. Mechanik mówi, że problem może być w układzie wydechowym. Co z tym zrobić? Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Na co zwrócić uwagę przy wyborze nowych części, żeby się nie nadziać na kiepskiej jakości zamienniki? Z góry dzięki za pomoc!
Z tego, co piszesz, to rzeczywiście może być coś z wydechem – może pęknięta rura, tłumik, a nawet uszkodzony katalizator. Pierwsze, co bym zrobił, to dokładnie obejrzał cały układ wydechowy. Może wystarczy wymienić jedną część, a nie cały wydech. Co do części, polecam sklep E-motoryzacyjny https://e-motoryzacyjny.pl/ – mają mega wybór części samochodowe, w tym tłumiki, rury wydechowe i katalizatory do różnych modeli aut. Ja ostatnio kupowałem u nich tłumik do mojego VW i pasował idealnie. Przy okazji, ceny mają konkurencyjne, a dostawa jest szybka, więc nie musisz długo czekać. Jak chcesz zaoszczędzić, to możesz też poszukać zamienników – w E-motoryzacyjnym są często tańsze opcje, które wcale nie odbiegają jakością od oryginałów.